Regasiti in link-ul de mai jos Rezultatele finale la Olimpiada Regionala de scriere caligrafica pentru clasele a III-a si a IV-a – Etapa locala!

Felicitări tuturor elevilor participanți și profesorilor care i-au îndrumat!

Elevii calificați la etapa regională vor susține concursul în 20 aprilie 2024, la Școala ”Sfântul Ierarh Nicolae”, Calea Timișorii,  Nr.77, Arad.

Mult success!

OLIMPIADA DE CALIGRAFIE- rezultate finale

REZULTATE_INITIALE

434284804_1038848067598890_4674269147366315383_n

În acest weekend, peste 400 de copii participă la ediția a II-a Olimpiadei de Caligrafie „Penița de Aur”!

 

 

Sâmbătă 23 martie, începând cu ora 10, elevi din clasele a III-a și a IV-a se prezintă la etapa județeană în mai multe școli din județele Arad, Bihor, Caraș – Severin, Hunedoara și Timiș.    Organizată de Școala „Sf. Ierarh Nicolae” Arad, Asociația Social Educativă Filologos și Asociația AtelieR de Cuvinte, olimpiada de caligrafie este un eveniment regional care aduce în atenția învățătorilor, profesorilor, dar mai ales a părinților, beneficiile scrisului de mână pentru copii.

„Suntem într-o eră digitală și este bine și normal să folosim dispozitivele informatice pe care le avem, dar credem că a renunța la scrisul de mână poate fi o decizie necâștigătoare pe termen lung. Sunt nenumărate studii în acest sens, iar faptul că țări precum Suedia, unde tabletele sunt în școli de un deceniu, reintroduc acum manualele clasice și scrisul de mână, ne arată că suntem pe drumul cel bun.”, spune Giorgiana Elena Popan, coordonatoarea proiectului.

Alături de Școala „Sf. Ierarh Nicolae” Arad și cele două asociații, sunt implicate în organizare Inspectoratul Școlar Județean Arad, Casa Corpului Didactic ,,Alexandru Gavra” Arad și Biblioteca Județeană ”Alexandru D. Xenopol” Arad.

La prima etapă a olimpiadei de caligrafie vor fi prezenți, sâmbătă 23 marție, peste 400 de elevi din clasele a III-a și a IV-a, care se vor strădui să scrie cât mai frumos caligrafic, dar în același timp corect, texte alese cu grijă de profesori, în cadrul a trei secțiuni: copiere, transcriere și dictare.

„Interesul pentru scrisul de mână este dovedit de numărul mare de participanți, de 4 ori mai mare decât anul trecut și ne bucurăm că dascălii și părinții aleg astfel de activități benefice pentru dezvoltarea copiilor. Un rol esențial în organizare îl au profesorii coordonatori regionali, cărora le mulțumim din suflet: prof. Claudia Caba Luminița de la Școala Gimnazială „Alexandru Roman” Aușeu, Inspector  școlar, prof. Manuela Terciu și echipa de profesori de la Școala Gimnazială nr.7 Reșița, Prof. Luiza Lavinia Pascal de la Liceul cu Program Sportiv Cetate Deva și Prof. Zenobia Albici de la Școala Gimnazială Dumbrăvița.”, spune Laura Eșnican, Președinte al Asociației Social Educative Filologos.

Cei mai buni se vor califica la etapa regională, care se va desfășura în 20 aprilie la școala „Sf. Ierarh Nicolae” din Arad. La această școală a avut loc în mai 2023 prima etapă a olimpiadei de caligrafie „Penița de Aur”, la care au participat 100 de copii din județele Arad și Timiș.