Colegiul National Sportiv “Cetate” Deva urmeaza sa implementeze, in perioada 2017-2019, un proiect de tip Erasmus+KA1-VET, intitulat: Professionalising Sports Instructor career within European Context. Un grup de elevi ai scolii, ce urmeaza sa participe in baza unui proces de selectie, vor beneficia de un stagiu de pregatire de 2 saptamani in Granada, Spania, la un centru de pregatire pentru instructori sportivi. Cu finantare europeana integrala, proiectul urmareste dezvoltarea competentelor profesionale ale participantilor in context international/european. Elevilor participanti li se va asigura cazarea, masa, transportul, pregatirea profesionala si culturala, ei urmand sa revina in Romania si sa aduca valoare adaugata la profesia de instructor sportiv. Stagiul de rpegatire internationala va fi certificat prin Documentul de Mobilitate Europass, document recunosc la nivelul Uniunii Europene. Aplicantul principal al proiectului este CSM Timisoara, coordonator de proiect dl antrenor Dan Mihai Jitaru. Proiectul se desfasoara in consortiu, fiind implicate scoli sportive din Timisoara, Oradea, Deva, Bucuresti.

“Este un proiect unic prin faptul ca, in general, scolile vocational-sportive nu acceseaza acest tip de proiecte. Credem in meseria de instructor sportiv si ne dorim ca elevii sa devina, in timp, antrenori recunoscuti la nivel national si international. Romania trebuie sa devina nu doar consumator de servicii de antrenorat international, ea trebuie sa produca cat mai multi instructori/antrenori sportivi cautati la nivel european” a declarat prof. Dan Mihai Jitaru.

Proiectul este in valoare de 85 640 euro, finantator fiind Comisia Europeana prin intermediul Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale.

Site-ul oficial al proiectului:

https://sites.google.com/site/instructorisportivi/

Proiect ERASMUS ”Professionalising Sports Instructor career within European Context”

13 thoughts on “Proiect ERASMUS ”Professionalising Sports Instructor career within European Context”

Leave a Reply